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Angelo'S. Puglise, Director RSN ..

Division of Accounting and Finance T

Office of Resource Management Tk ‘

United States Nuclear Regulatory Commission RN

wWashington, D.C. 20555
Dear Mr. Puglise:

‘ By letter of. Aprll 13, 1983, vou raised a quéstlon
concernlng the scheduling of air travel between New York City
and Jlenna, ‘Austria, .to comply with the Fly America Act,

49 U. SKC 1517. Because your inquiry does not involve a
) i spec1f1c travel voucher, we are not issuing a formal
T decision., However, the following information is provided for

your guldance. ;
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You pointtout that Eﬁ%ﬁusual routlng of. travelers 901ng
to Viénna“is" through Frankfurt, Germany. The*polid?wls*to fly
by U.S. air carrier, to Fraikfurt .afnd from there togspmplete
the trlp to Vlennajby foreidn alr carrier. 3You dﬂaerstand
that effectlve Aor1$r24, 1983, rr‘rans World Alrllnes (1WA)
enteréd into an“agreement with Austrlan Airlines under which
straight through Erxghts from New York City-to Vienna are
shown on Tw#A schediiles without indicating. any portlon of the
trip by a- forelgn air carrier. Because TWA.passengers must
still transfer to Austrian Airlines in Frankfurt, just as do
passengers of Pan American World Airways (Pan Am), vou ask
whether travelers are required to use the TWA rather than the
Pan Am flight.

As’ you 1nd§%a€g%“ the 0ff1c1al Alrllne Gu1de does not
currently ‘list the TWA fllght from New York Under
"CONNECTIONS" but shows it as a through flight aboard "TW/0S",
i.e., TWA in combination with Austrian Airlines. While this
listing may be mlsleadlng, it should be sufficient to put

-travelers on notice that a foreign air carrier will be used
for some portlon of the travel.

Paragraph 3a of - the Comptroller General's "Revised
Guidelines for Implementation of the 'Fly America Act',"
B-138942, March 31, 1981, requ1res the use of "U.S. air
carrier service available at origin to the furtherast
practicable interchange point on a usually traveled route."
Insofar as the TWA and Pan Am schedules involve travel by
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toreign air carrier from the same 1nterchange point, the
gu1de11nes do not give a preference to one U.S. air carrier's
schedule over that of a competlng U.S. air carrier. Either
carrier could be used without penalty unless through service
to Vienna is in fact available aboard a certificated U.S. air
carrier,

We trust that the information provided will be helpful
to you. .

~-8incerely yours,
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ﬁﬁJ Edwin J. Monsma
Assistant General Counsel





